Okuliare Wayfarer

Okuliare Wayfarer pozná asi každý. Je to pravdepodobne najznámejší model značky Ray Ban. Najväčší boom tieto okuliare zažili asi v 50. rokoch a potom sa stali nevyhnutným módny doplnkom vďaka kultovému filmu Blues Brothers. Potom záujem o Wayfarer-ky postupne opadal, čo sa ale zmenilo v roku 1982, kedy spoločnosť Ray Ban podpísala exkluzívny kontrakt na dodávanie tohto modelu do filmov a seriálov. Vďaka tejto zmluve sa Wayfarer okuliare objavili na najznámejších hercoch tej doby. Neskôr si ich obľúbili aj ostatné celebrity a tak s ikonickými slnečnými okuliarmi boli odfotografovaní napríklad: Tom Cruise, Michael Jackson, Billy Joel, Madonna, Elvis Costello a členovia skupiny U2. Dnes v nich často môžete vidieť Roberta Pattinsona, alebo Kirsten Stewart.


Autorom tohto prevratného dizajnu je Raymond Stageman. Po prvý krát sa okuliare Wayfarer objavili na trhu v roku 1956. A čo je na nich také výnimočné, že si udržali priazeň ľudí po dlhé roky? Ich jednoduchý a klasický tvar, ktorý svedčí drvivej väčšine a keď k tomu prirátame ich univerzálnosť v zmysle, že jeden a ten istý model môže nosiť aj muž, aj žena, recept na úspech je hotový. Samozrejme Wayfarer sú niekedy viac a niekedy menej v kurze, ale isté je, že sú nepopierateľnou legendou medzi slnečnými okuliarmi.
Zdroj: besportier.com
Zdroj: theurbanprince.com

Ak sa Vám tento model páči natoľko, že by ste ho chceli mať vo forme dioptrických okuliarov, rozhodne nie ste jediný. Ray Ban už zopár rokov vyrába dioptrické okuliare Wayfarer, ktoré sú trochu decentnejšie, nakoľko dioptrické okuliare nosíme dennodenne a masívne obrúčky by mohli pôsobiť rušivo. Či už zháňate dioptrické, alebo slnečné okuliare máte na výber z nekonečného množstva farebných kombinácií. Ak chcete niečo výstredné, vyskúšajte krikľavú žltú. Že máte záujem o niečo elegantnejšie a klasickejšie? Bez problémov. S čiernymi „Wayfarerkami“ zaručene nič nepokazíte.


S čím však musíte počítať je vyššia cena. Na Slovensku sa neoplatí kupovať značkové slnečné okuliare, lebo je ich cena zbytočne predražená. Skúste sa radšej poobzerať na internetových obchodoch v zahraničí. Anglické eshopy ponúkajú množstvo výpredajov skvelý výber aj ceny a nakoľko je Británia v EÚ, nebudete musieť platiť clo pri nákupe. Bezkonkurenčné ceny nájdete napríklad v tomto
eshope. Pamätajte však na jedno. Originál je len jeden a všetky lacné kusy za pár eur sú len napodobeniny, ktoré sa s kvalitou originálnych značkových Wayfarer nemôžu ani len okrajovo zrovnávať.


Súvisiace kľúčové slová: wayfarer okuliare lacno, wayfarer okuliare priesvitné, wayfarer okuliare číre, wayfarer okuliare slnečné, slneční okuliare wayfarer, ray ban wayfarer cena

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára