Oliver Goldsmith okuliare

Oliver Goldsmith – u nás pomerne neznáma značka, vo svete legendárny pojem. Posledné mesiace sú fashion časopisy doslova zaplavené okuliarmi tejto značky, či už slnečnými, alebo diptrickými. Oliver Goldsmith je známy pre svoj mimoriadny zmysel pre detail, nadčasové dizajny a ručnú výrobu. Preto sa zaslúžene stali prvou firmou vyrábajúcou okuliare, ktorá sa kedy objavila vo Vogue.
Zdroj: vogue.com

Celá história začala v roku 1920. Založil ju starý otec Claire Goldsmith, ktorá stojí v súčasnosti na čele značky a šéfoval jej od až do neskorých 70.tych rokov. Claire si spomína na starého otca takto: „Vždy si chcel byť istý, že jeho okuliare sú na tých správnych tvárach z celého sveta.“ Už vtedy bolo nad slnko jasnejšie, že slávni a hlavne obľúbení ľudia predávajú oveľa lepšie ako akákoľvek marketingová stratégia. Preto medzi tie nejslávnejšie fotky týchto okuliarov patria tie, na ktorých je Grace Kelly, Audrey Hepburn, Michael Caine atď... Claire hovorí, že doteraz nevie, ako to jej starý otec dokázal, keďže jeho rodinný biznis sa rovnal len jednému malému obchodíku, ale nejakým spôsobom presvedčil módnych nadšencov a editorov fashion časopisov, aby mu dali šancu a odtiaľ to bol už len kúsok na strieborné plátno. Okuliare Oliver Goldsmith sa objavili na Audrey Hepburn v kultovom filme Raňajky u Tiffanyho a keď niečo mala na sebe Audrey, zrazu to chceli všetci!
Zdroj: opticalvisionresources.com


Po úspešných mnohých rokoch Oliver Goldsmith prenechal firmu svojím dvom synom. Tí však mali rozdielne názory na to, akým smerom by sa mala táto značka uberať a to viedlo k obrovskému prepadu ziskov z predaja. Značka pokračovala vo svojom pôsobení, avšak len s odretými ušami, nikdy nedosiahla podobný úspech ako za čias Olivera Goldsmitha. Keď v roku 1985 zomrel aj druhý z jeho synov, firma začala zapadať prachom. Claire Goldsmith však chcela obnoviť lesk a slávu rodinnej značky a preto po 20. rokoch v roku 2005 jej znova vdýchla život. Hovorí: „Bolo to nesmierne ťažké a zabralo mi veľa času presvedčiť ľudí, aby zozpoznali kvalitu, ktorá reprezentuje ručnú výrobu.“

A tak teraz, podobne ako v minulom storočí, okuliare Oliver Goldsmith si nachádzajú svoje miesto v srdciach celebrít ako Robbie Williams, Kylie Minogue, Jude Law, Jessica Simpson, Lady Gaga, Keira Knightley a Gwyneth Paltrow , ale aj obyčajných ľudí, ktorí si potrpia na nadštandartnú kvalitu a výnimočný dizajn. Ak by ste mali záujem o kúpu dioptrických, alebo slnečných okuliarov tejto značky, budete musieť vycestovať do zahraničia, alebo si ich objednať cez internet. Na Slovensku ľudia totiž ešte neobjavili ich čaro.


Súvisiace kľúčové slová: oliver goldsmith manhattan

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára